Wat is mindfulness?

Mindfulness is een hype. Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness en natuurlijk wijzen alle onderzoeken uit dat het werkt. Het mooie van mindfulness is dat je dit (dat het werkt)zelf direct kan ervaren als je een oefening doet. Mindfulness blijft een kwestie van oefenen en ervaren.

Er worden 4 verschillende soorten oefeningen aangeboden, de lichaamsgerichte meditatie (bodyscan), loopmeditatie, zitmeditatie en mindfull yoga met liggende en staande oefeningen. Verder is het mogelijk om naast deze formele oefeningen ook tijdens het afwassen, wachten bij de kassa en het tandenpoetsen te oefenen dit noemen we de informele oefeningen.

Mindfulness training is een methode voor het omgaan met stress, automatische reactiepatronen, somberheid, pijn en vermoeidheid. Waar veel therapieŽn op verandering gericht zijn, is mindfulness training er op gericht te leren op een ontspannen manier te zijn met wat er is (hetgeen dan wel weer tot veranderingen leidt).

Het enige moment waarin je leeft is het huidige moment. De combinatie van core-energetica en mindfulness is bij mij op een hele natuurlijke manier gegaan, vanuit een wens om meer te leren over meditatie en over mezelf.
Voor meer informatieverwijs ik naar www.instituutvoormindfulness.nl
website: arine.nl